helios_2013       Anul acesta am deosebita placerea de a participa pentru prima oara la Cupa Helios la Tenis pentru Corporatii din partea Hella. Cum scrie si pe afisul competitiei, primele meciuri erau programate sa se desfasoare incepand cu 25 Mai. Din cauza ploilor care au udat Timisoara bine de tot, primele meciuri s-au disputat abia Duminica 2 Iunie.

In competitie s-au inscris 9 echipe impartite in doua grupe de 4, respectiv 5 echipe. Meciurile se desfasoara in sistemul fiecare cu fiecare, o intalnire constand din doua meciuri de simplu si unul de dublu. Gazda competitiei este clubul Helios, unul dintre cele mai faine cluburi de tenis, fotbal si squash din Timisoara. Eu joc tenis acolo saptamanal de cativa ani buni si sunt multumit de conditiile ce le ofera clubul.

Componenta celor doua grupe este urmatoarea:

GRUPA 1GRUPA 2
Alcatel 1Alcatel 2
YazakiHella
Kromberg & SchubertContitech
Alcatel 3Autoliv
Continental

Componenta echipei Hella: Alexandru Preda, Lucian Vontean, Ciprian Paunel, Iulia Lascu, Sorina Rocsoreanu & Radu Condac. Sincer sa fiu nu ii cunosteam pe niciunul dintre ei inainte de a incepe competitia.

Asadar Duminica am debutat in competitie contra celor de la Contitech. Meciurile de simplu s-au jucat in acelasi timp pe terenurile 1 si 2. Eu si Luci am jucat din partea Hella. Am avut parte de rezultate pozitive, amandoi castigandu-ne meciul:

Lucian Vontean – Stefan Berceanu 6 – 4, 6 – 3

Ciprian Paunel – Liviu Dughir 6 – 2, 6 – 1

Cateva cuvinte despre meciul meu: la incalzirea de dinainte de meci adversarul meu a avut ghinionul sa i se rupa racordajul si a trebuit sa schimbe racheta. Racheta de schimb era mai usoara si acest lucru l-a incomodat foarte mult. Dupa tragerea la sorti mi-am ales serviciul (chiar nu stiu de ce, pentru ca nu am serve periculoase!) si am reusit sa incep cu stangul pierzand primul game. M-am revansat pe serviciul lui si am facut 1 – 1. Fiecare ne-am castigat serviciile urmatoare si s-a facut 3 – 2 pentru mine. In urmatorul game am reusit break-ul distantindu-ma la 4 – 2 dupa care adversarul a cedat incet- incet. Am castigat primul set cu 6 – 2 si am mers in al doilea pana la 4 – 0. Am avut o mica scapare si s-a facut 4 – 1, Liviu fiind foarte aproape sa revina si sa faca 4 – 2. S-a facut in schimb 5- 1 si am servit pt meci. Ultimul game a fost echilibrat dar am reusit sa ma impun si sa castig cu 6 – 1. Per ansamblu am facut un meci bun cu unele lovituri de exceptie. Adevarul e ca aveam o mare pofta de tenis, nu mai ucasem de peste o luna din diverse cauze.

Dupa ce si colegul Luci si-a invins adversarul am afla ca baietii de la Contitech pentru proba de dublu se antrenau deja pe unul dintre terenuri. Cum alti colegi de la noi nu mai venisera am decis sa intram tot noi doi si la dublu. I-am avut ca adversari pe Bogdan Chirica si Tiberiu Turlea.

Meciul a urmat istoricul intalnirii mele de simplu reusind sa ne impunem tot cu 6 – 2, 6 – 1. Intre timp au ajuns si Iulia cu Radu, colegii ce trebuiau sa joace la dublu.

Weekend-ul urmator nu o sa fiu disponibil pentru meciuri dar le tin pumnii fetelor/baietilor din echipa Hella in confruntarea cu Autoliv din 8 Iunie.

cippi.ro

 

 

 

Etichete: , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.