Anul asta, ca niciodata, am urmarit intreg concursul Eurovision. Mi-a placut melodia Romaniei, interpretata de Paula & Ovi; speram intr-o clasare foarte buna si, intr-adevar, cei doi au avut o prestatie excelenta terminand concursul pe locul 3 cu 162 de puncte.

Spre surprinderea mea, chiar au fost melodii bune, cu refrene usor de retinut. Cel mai mult mi-au placut melodiile care au reprezentat Danemarca (preferata mea) si Germania care a si castigat detasat cu 246 puncte.

Consider Germania o castigatoare meritorie a acestei editii. S-a vorbit foarte mult de votul publicului dat pe criterii geo-politice. Si anul acesta republicile ex-sovietice si-au impartit punctele intre ele, dar, dupa ce s-a tras linie, tot cea mai buna melodie a castigat. Romania a avut o melodie competitiva si a reusit sa adune puncte multe din tari cu care chiar nu avem nicio legatura: Cipru, Danemarca, Portugalia, Suedia, Norvegia, Marea Britanie, etc. La acestea s-au adaugat si contribuitorii “traditionali”: Moldova, Spania si Israel. Pentru prima data a existat si un juriu de specialitate al carui vot a avut o pondere de 50%.

Dupa aceasta editie am tras doua concluzii:
– a fost un concurs interesant cu melodii neasteptat de bune;
– ideea vehiculata si invocata in fiecare an de concurentii romani participanti la editiile anterioare, aceea ca votul este dat mai mult pe “prietenii” si de aia Romania nu ia puncte multe, s-a dovedit a fi o scuza penibila menita sa ascunda calitatea scazuta a pieselor si a interpretilor respectivi.
Felicitari Paula Seling & Ovi Cernauteanu!

cippi.ro

P.S. Ascultati bucata cantata la saxofon de reprezentantii Moldovei. E bestiala!

Etichete: , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.